zondag 25 augustus 2013

Twee fancy uiltjes!

Even voorstellen, twee speciale uiltjes! Milia en Foxi, allebei op bestelling gemaakt!

De eerste bestelling kwam van m'n lieve grote zus. Een vriendinnetje was jarig en haar favorieten zijn 'zebra' en 'roze', dus dat was de opdracht.. en een uitdaging!
Eerst ben ik de kast ingedoken om te kijken wat voor roze- en zebraspulletjes ik al had. Hmm, wel roze, maar niet veel zebra.. Ik heb eerst in stoffenzaken gezocht, maar daar hebben ze alleen grote zebraprint, wat je op een uiltje dus niet ziet.. Na veel gezoek vond ik op een rommelmarkt eindelijk een sjaaltje met zebraprint klein genoeg voor een uiltje. Omdat dit niet stevig is, en doorschijnend, heb ik dit eerst vastgenaaid aan een roze stof. Stofjes voor het uiltje compleet!

Toen nog de hangertjes.. Ineens viel me in dat ik in Londen (in dit hele leuke winkeltje) een zakje met houten kralen heb gekocht, waarbij ook kralen met dierenprintjes zaten. Even kijken en.. hoera! Ook zebraprint!
Zie hier het eindresultaat genaamd 'Milia'!


Het tweede uiltje heb ik gemaakt op dezelfde manier. Het moest een vrolijk gekleurd uiltje worden, maar ik wilde hem ook laten passen bij de toekomstige eigenaar :) Daarom heb ik het rood en het rozenkraaltje toegevoegd.
Leuk detail: het stofje met de bloemetjes heeft mijn oma ooit gekocht, heel heel heel lang geleden, en wordt nu eindelijk gebruikt! 

En dit is 'Foxi' geworden!Xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten