zaterdag 18 augustus 2012

And so it begins...

Onder de aanstekelijke invloed van Oma Hoensbroek heb ik veel creatieve dingetjes gedaan, wat nu heel hippig 'crafting' heet. Zo'n 15-20 jaar crea-bea later begin ik een blog over mijn creaties, en met de film Julie&Julia in mijn achterhoofd zijn mijn verwachtingen vast niet realistisch, maar ik heb er wel zin in!

De grote aanstichter van mijn hernieuwde crea-enthousiasme is een Antwerps uiltje. In het voorjaar ben ik met Lotte en Mams naar Antwerpen geweest (foto van ons) en daar hebben ze de leukste winkeltjes! Akotee & Akotwee en d’Eyckenboom waren onze favorietjes en hebben de meeste tijd van ons weekendje gekost. Bij Akotee heeft lieve Lotte voor ons ieder een uiltje gekocht en na nadere bestudering kwamen we tot de ontdekking dat ze niet zo ingewikkeld in elkaar zitten als het lijkt...


D'n Drie Dozen bij Belgisch beste Frieterie

D'n Drie Dozen bij Belgisch beste Frieterie in Antwerpen


Met naaimachines heb ik niet veel ervaring, maar met hand, naald en draad moet het toch wel lukken! Ik heb een patroontje, dat ik heb gevonden op deze blog, aangepast, zodat mijn uiltjes wat fluffiger worden (lees: fatso ;)). 

Mijn allereerste uiltje! Gemaakt van een stofje van een jampot-dekseltje (sorry schoonmama..) en een oud kerststofje dat ik ooit op de rommelmarkt kocht (en vervolgens nooit wat mee gedaan heb), vilt, kraaltjes uit de goede oude kraaltjesarm-bandjestijd (lees: ± het jaar 2000, wie weet het nog?) en waar het lint vandaan komt mogen jullie zelf raden (Esprit-klanten moeten het weten).


Na een weekje zwoegen voor mijn vakantie, en wat shoppen voor extra leuke frutseltjes om ze mee af te maken, had ik er al 4 af! Ik ben nu verder aan het werken aan nog meer nieuwe vriendjes en aan labeltjes, jaja! (in dit geval uit te spreken als laabeltjes, en niet als leebeltjes).Hopelijk tot gauw!

Xx Brenda


2 opmerkingen:

 1. Leuk hoor poepie, wordt wel langzaam tijd dat ze eens gaan uitvliegen (niet jij maar de uiltjes dan he).

  - Roy -

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sissyyyy,

  Je eerste blog is een feit!! Leuk geschreven :-)

  Kus, zus

  BeantwoordenVerwijderen